Водеща новина от Мода

Шест съвета за правилна грижа

Сред мечтите на всяка дама е да има красиви крака. И педикюрът играе сериозна роля за постигането на тази мечта. За съжаление краката са частта от тялото ни, върху която сякаш обръщаме най-малко внимание през студените месеци. И едва когато се затопли, започваме да си даваме сметка, че не лошо да положим малко грижи и за тях – лятото няма да ходим със затворени обувки, нали!?

Резултатът от занемарената грижа за краката са непочистени кожички, дълги, неоформени и нелакирани нокти. Да не говорим за пришките, които са ви излезли от твърде тесните и малки обувки. Приемете, красивите крака изискват грижа и никога не е твърде късно да я положим!

Следвайте тези шест стъпки и се радвайте на резултата!

Вана за крака

Първата стъпка от тази рутина трябва да включва една релаксираща вана за крака. Тя им се отразява изключително добре, особено ако има интегрирана функция за рефлексология. Важно е водата да бъде топла и да се поддържа такава през цялото време. Тя ще помогне на изморените ви крака да се отпуснат. След като приключите с ваната и ги подсушите, препоръчваме да им нанесете специално масло върху ноктите, което да бъде презназначено за чупливи нокти и да подпомага за здравината им.

Намалете дължината на ноктите

И тук започва по-грубата работа. С помощта на ножичка скъсете ноктите си, а с помощта на пинсета може по-лесно да премахнете дебелите, надълбоко израснали дяволски нокътчета. Внимавайте! Пинсетите са остри, затова работете внимателно с тях, за да не нараните краката си! Когато сте изрязали ноктите си, може да дезинфекцирате ножицата, пинсетите и краката си с хигиенен спрей, който ще елиминира бактериите, гъбичките и вирусите по тях.

Изпилете и лакирайте ноктите

При тази стъпка трябва да придадете красив вид на ноктите на краката си. За целта използвайте пила, за да ги оформите. След това нанесете заздравяващ лак, за да придобият приятен блясък.

Премахнете кожичките

Почистените кожички допринасят много за красивите крака. При отстраняването им трябва да си отделите достатъчно време, защото кожата е чувствителен орган. Препоръчваме да използвате електрически уред за премахване на кожичките, като внимавате да не го врязвате твърде надълбоко в кожата, за да не нараните живите кожни слоеве. Целта е да почистите мъртвите кожички. Също така не натискайте уредда силно върху засегнатите кожни участъци и не работете с него върху едно и също място дълго време, защото това може да ви причини ненужна болка. Има и специални маски за крака, благодарение на които можете удобно да премахнете досадните кожички на краката си след баня. Единствено трябва да следвате инструкциите на опаковката.

Ако забележите царевица, врасъл нокът или други проблеми по краката си е повече от необходимо да потърсите медицинска консултация. За съжаление, това са състояния, които не могат да бъдат овладяни чрез самостоятелни грижи в домашни условия.

Лакирайте ноктите

Разбира се, лакът върху ноктите ви не трябва да отсъства като един перфектен финиш за красивите ви крака. Внимателно подберете цвета, защото той ще привлича вниманието върху тях. Старателно нанесете лакът върху ноктите си без да излизате (препоръчваме да използвате разделител за пръстите) и изчакайте колкото време е необходимо, за да изсъхне напълно.

Намажете краката си с крем и ги масажирайте

Използвайте регенериращ крем за крака, който ще осигури интензивна грижа за кожата им. Кремът трябва да ги хидратира, да попива бързо, да направи сухата кожа мека и гладка и най-вече да предпазва краката ви от мазоли. Докато нанасяте крема е подходящо да масажирате краката си, за да се отпуснат напълно. И voilà, постигнахте мечта!


Повече новини прочетете в http://modamagazine.bg

Новини от Мода

София участва във филмовия ден на младите зрители

Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест отправят покана към младите зрители, които за поредна година...

Представете си...

Ден 10, съботаЗдравейте,Ден 10 на София Филм Фест обикновено е най-натовареният. Това е вторият ден на София Мийтингс,в който се п...

Alexander McQueen с проект, който насърчава креативността

Британската модна къща Alexander McQueen стартира нов проект „McQueen Creators“ за вдъхновяване на креативността във време, в ко...

Какво ще се случи със сватбите по време на пандемията

Със събирания, по-големи от двама души, забранени почти по целия свят, сватбите и церемониите заеха едно от най-задните места в листа ни със...

Красотата на сините очи

Синьо, красота, изящество. Насладете се на идеи за грим, които подчертават красотата на сините очи. С тях няма да останете незабелязани, г...