Водеща новина от Мода

Блондинка, брюнетка или червенокоса?

Жените обичат да сменят цвета и формата на косата си. Често това се случва, когато нежният пол търси промяна в живота си. Цветът на косата обаче издава някои особености в гледната ви точка към живота.
Според изследване, проведено от скандинавски учени, мъжете намират брюнетките за по-отзивчиви, блондинките – за по-уязвими, а червенокосите за по-надменни.
Ето какво казват цветовете на косите за техните притежателки.

Платинено руси
Само 10 % от жените в света са естествено руси. Това налага особено внимание към този цвят – получаването му чрез боядисване и поддържането му. И разбира се заслужава най-голямо внимание.
Блондинките са жени, които се забавляват повече. Поддръжката на цвета им е доста изискваща грижи и се налага да бъде редовна – на всеки 4 седмици задължително боядисване на корените. Тонът на платиненото русо трябва да съответства на тена на кожата и на грима, който е подходящ за индивидуалното излъчване.

Златисторуси
Трудно е да не сравните златисторусите блондинки с два култови иконични образа: изненадата, която излиза от тортата и момичето тип „съседка за секс“. Но отвъд сексапила златисторусият нюанс говори за забавен и отворен характер, за комуникативна личност с оптимистичен поглед върху света.

Омбре
В последните сезони погледът ни се пренасити от преливащи нюанси в косите ни. Но е факт, че този ефект е знак, че сте модерни и обичате тенденциите. Това боядисване не изисква редовна поддръжка и доста облекчава дамите. Следователно изборът му говори, че жената обича безгрижието и невинаги играе на сигурно.

Брюнетка
Вярно или не, в съзнанието си повечето хора възприемат брюнетките като сериозни, уравновесени, умни и със силен характер жени. И тъй като естествените брюнетки са повече, нюансирането на цвета им към по-светло или по-тъмно е доста лесно. А красотата им се откроява.

Черна коса
Този цвят носи известна мистериозност в излъчването на притежателката си. В същото време е знак за известна доза творчески способности, които тя проявява.

Червенокоси
Само между 2 и 6% от населението на света могат да претендират, че са с естествено червена коса. Така че, също както естествените блондинки, червенокосите са рядка порода. Поради някаква причина, оказва се, че са силни жени с буен нрав и неслучайно в повечето приключенски филми главните героини са рижави.


Повече новини прочетете в http://modamagazine.bg

Новини от Мода

Април, здравей!

Още не сме готови да приберем любимите си пуловери! А вие?

Десерти с чиа

Чиата безспорно е супер храна и много добре се комбинира в всякакъв вид здравословни закуски и десерти. В галерията ще видите вкусни и много...

Шест съвета за правилна грижа

Сред мечтите на всяка дама е да има красиви крака. И педикюрът играе сериозна роля за постигането на тази мечта. За съжаление краката са час...

Най-големият и най-скъпият диамант в света "Кулинан"

Кралица Елизабет II притежава огромни земи, недвижими имоти, произведения на изкуството и значителни финансови възможности. Колекцията от би...

Най-големият и най-скъпият диамант в света

Кралица Елизабет II притежава огромни земи, недвижими имоти, произведения на изкуството и значителни финансови възможности. Колекцията от би...

Pronovias сбъдват мечтата на всяка медицинска сестра

Тъй като COVID-19 засяга не една и две сфери от живота ни, почти всяка една модна компания се включи в борбата с пандемията. До момента видя...

Идеи за вкусни плата

Всички мечтаем за времето, когато ще видим близките и приятелите си и ще може да се съберем да изпием по чаша вино или кафе в тяхната приятн...